CYKLO ASISTENCE

Nejen krádež, ale i poruchy a karamboly komplikují život cyklistů

„Bojím se, že mi kolo ukradnou,“ bývá nejčastější odpověď na otázku, čeho se cyklisté na svých cestách nejvíce obávají. Hned za ní je strach z nehod a poruch, které je mohou na výletech potkat. „Lepení ani náhradní vybavení s sebou nevozím. Snažím se jezdit s minimem věcí,“ říká jeden z aktivních cyklistů Martin Procházka.

Po chvíli dodává, že byly situace, kdy zalitoval, že s sebou nic nemá. „Čím více takových situací bylo, tím víc jsem pře

mýšlel o tom, že by cyklisté by stejně jako motoristé a motorkáři měli mít asistenci, která jim pomůže v nesnázích,“ do

dává Martin Procházka, obchodní ředitel Allianz Assistance. Nápad na asistenční službu pro cyklisty byl na světě.

Cyklo Asistence je služba určená všem aktivním cyklistům a jejich rodinám, které během vyjížďky zabrzdí nehoda nebo porucha kola. Defekt, přetržený řetěz, nefunkční brzdy a jakákoli jiná porucha, kvůli které nemůžete v jízdě pokračovat, jsou přesně ty případy, kdy ji využijete. Cyklo Asistence se postará o to, aby cyklistu i s jeho kolem bezpečně dovezla do nejbližšího cyklo servisu, hotelu anebo rovnou domů.

Cyklo Asistence se prodává pod značkou Allianz Assistance a už nyní je v prodeji ve dvou variantách, pro jednotlivce a pro rodiny. V obou případech kryje až tři asistenční zásahy ročně. Cena pro jednotlivce vyjde na 299Kč/ rok, rodinná varianta je k dostání za 499Kč/rok.

Více se o Cyklo Asistenci dozvíte na www.cykloasistence.cz